Povjerenstvo za najljepši školski vrt posjetilo SSŠ Antuna Horvata

Projekt “Najljepši školski vrtovi” nastao je prema prijedlogu Obrazovnog programa Hrvatskoga radija – emisije “Slušaj kako zemlja diše”, urednice Lidije Komes – u proljeće školske godine 1994./95. Podupiru ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo zaštite okoliša, Ministarstvo poljoprivrede, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost, Grad Zagreb i mnogobrojni darovatelji koji školama osiguravaju vrijedne nagrade. Među odabranim vrtovima koji ulaze u konkurenciju za nagradu ZLATNU POVELJU HRT-a za Najljepši školski vrt – je ove godine i Srednja strukovna škola Antuna Horvata.

Prijava škole s popratnim materijalom i fotografijama vrta je prihvaćena tako da je u srijedu, 4. srpnja, Povjerenstvo za izbor najlepšeg hrvatskog školskog vrta posjetilo školu i na licu mjesta se uvjerilo u izgled i stanje vrta. Budući da se Škola prvi puta prijavila na natječaj Povjerenstvo je bilo iznimno zadovoljno viđenim, budući da u školskom vrtu postoji nekoliko sastavnica: perivoj s 45 označnih vrsta  drveća i cvijeća, nekoliko cvjetnih otoka, plastenik, ukrasni nasadi, projket katedrale od ukrasnih grmova… U uređenje vrta veliki su trud uložili učenici, nastavnici i djelatnici Škole, a pomogao je i Univerzal, doznajemo od ravnatelja Mirko Ćurić.

Naredni posjet Povjerenstva Školi je u rujnu ove godine, a nakon što obiđu sve odabrane školske vrtove proglašanjenje najljepših bit će u listopadu 2017. u posebnoj emisiji Hrvatske radio televizije.

„Čak i ako ne osvojimo jednu od nagrada velika će stvar biti do sada provedeno u uređenju lijepoga perivoja i vrta u samom središtu Đakova, starog oko pola stoljeća, koji je među ostalim i draga uspomena mnogim Đakovčanima bivšim učenicima,  ali i jedna možda nedovoljno prepoznata vrijednost u srcu Đakova“, zaključio je Ćurić.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × five =

Vrijeme danas