PP Đakovo upozorava građane povodom vremenskih neprilika

Nakon razdoblja neuobičajeno toplog i suhog vremena za ovo doba godine, stigla je najavljivana promjena vremenskih prilika, a u predstojećem razdoblju također se očekuje kiša, vjetar, magla i posebice snijeg u gorskim, ali i u nizinskim predjelima Republike Hrvatske. Upravljanje vozilima pod takvim uvjetima je otežano pa se vozačima preporučuje dodatni oprez kod upravljanja vozilima jer se tada povećava i opasnost od prometnih nesreća. Policijska postaja Đakovo upozorava građane da se na adekvatan način prilagode stanju na prometnicama. Pomoćnik načelnika cestovnog prometa PP Đakovo Vitomir Lučić:

Osim što se ne biste trebali zadržavati na kolniku, niz je drugih savjeta, posebno važnih za cestovni promet u ovakvim vremenskim uvjetima:

Zbog niskih temperatura moguća je poledica, osobito na mostovima i nadvožnjacima, upozoravaju iz HAK-a. Vozače se upozorava da na put ne kreću bez zimske opreme, a ako je moguće neka odgode putovanje. Sve sudionike u prometu moli se za razumijevanje i poštivanje uputa prometne policije.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

17 − seven =