Predstava “Kad svijeće dogore” u Centru za kulturu

Ovogodišnja kazališna sezona u Centru za kulturu Đakovo otvara se u četvrtak, 20. siječnja 2022. godine u 20:00 h s predstavom Kad svijeće dogore u izvedbi Teatra Erato. Predstava je nastala prema romanu Sándora Máraia i adaptaciji Christophera Hamptona, a nositelji predstave su Iva Mihalić, Siniša Popović i Goran Grgić.

Autor Sándora Márai se u djelu vraća u intimni svijet živih lica i kontradiktornih moralnih stavova, preskače banalnosti i piše o suštini koja je za sve nas pomalo zaboravljena kategorija.

Što je smisao ljudskog života, preživjeti ili doživjeti?

Dvojica prijatelja nalaze se nakon trideset godina i svojevrsnim verbalnim dvobojem suočavaju se s dugo prešućivanom tajnom njihovog odnosa. Što ih je razdvojilo i što ih je ponovo spojilo u jednoj burnoj noći, da bi se ponovo rastali, ali ovaj put zauvijek? Je li to duh mrtve žene koja se pojavljuje prelazeći u njihovu osobnu realnost? Koja je uloga glazbe u njihovim životima, poglavito Chopina? Dvojica ostarjelih muškaraca i tri žene isprepliću svoje živote, miješaju prošlost sa sadašnjošću dajući priči okvir napetog zapleta. Evocirajući prošlost, skidajući veo po veo s tajanstvenog događaja koji je turbulentno promijenio njihove živote, prenose dramski sukob u sadašnjost i tražeći razrješenje plešu između osvete i pomirbe. Jedno epizodno lice će im prigovoriti: Što hoćete? Preživjeli ste. Je li zaista svrha naših života preživjeti? Na to pitanje Márai daje konkretan odgovor.

Ulaznice za predstave moguće je kupiti na dan predstave, 20. siječnja 2022. godine od 16:00 h. Za ulazak u Centar za kulturu Đakovo potrebna je EU digitalna Covid potvrda (za osobe starije od 16 godina).

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

1 × 5 =