Predstavljanje preventivnog programa Lily – spriječimo nasilje nad ženama

U organizaciji Policijske uprave brodsko-posavske zajedno s Povjerenstvom za ravnopravnost spolova Grada Slavonskog Broda i Udruge Brod-grupom za ženska prava, organizira se zajednička javna manifestacija, kojom će se predstaviti Nacionalni multimodularni preventivni projekt pod nazivom „Lily“ usmjeren na senzibilizaciju građana o važnosti preveniranja nasilja nad ženama.

Cilj projekta je osvješćivanje javnosti da se nasilje nad ženama i u obitelji događa u „četiri zida“, ali tamo ne treba i ostati, da njegove posljedice trpe žrtve, šira obitelj, ali i društvo u cjelini. Jednako tako želi se osvijestiti javnost da je nasilje nad ženama jedan je od najtežih oblika kršenja ljudskih prava, u čijem sprečavanju trebamo sudjelovati svi. Projekt će se predstaviti danas u 18h na Trgu Ivane Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu. Nešto više o projektu, za Novi radio, reka je Irena Held, policijska službenica načelnika PU brodsko-posvske.

U projekt su se uključile sve institucije, rekla je Held.

Na današnjem predstavljanju projekta “Lily” održat će se i zajednička tematska pokazna vježba tehnika samoobrane Interventne policije i članica povjerenstva za ravnopravnost spolova. Cilj je spriječiti sve oblike nasilja nad ženama te promovirati u javnosti svijest o važnosti života bez nasilja, svijest o rodnoj jednakosti i ravnopravnosti.

Organizatori pozivaju sve da dođu danas u 18h na Trg Ivane Brlić Mažuranić u Slavonskom Brodu i pridruže se ovom atraktivnom Programu te time pruže podršku u aktivnostima, koje se provode na području sprječavanja nasilja u obitelji i nad ženama.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

six + twelve =