Predstavljen program 24. Đakovačkih Bušara

Najveća kontinentalna pokladna manifestacija – ovogodišnji 24. „Đakovački Bušari“, održat će 27. i 28. siječnja. Bušari će tako po 24. puta oživjeti pokladne običaje, pjesmu, ples i ludost ulicama našeg grada. Sama manifestacija sastoji se od Pokladnog Gastro festa – ”Mrsna i nemrsna jela kroz poklade i korizmu” i ocjenjivanja i degustacije kobasica te Pokladne povorke koji će se održati 27. siječnja, dok će se Pokladno jahanje u Selcima Đakovačkim održati dan kasnije, 28. siječnja. Mato Glavašević iz Konjičkog kluba Zenta iz Selaca Đakovačkih:

Centralni događaj – svečana bušarska povorka – i ove će se godine kretati od Starog DVD-a u ulici Matije Gupca, gradskim korzom do Trga dr. Franje Tuđmana gdje će gradonačelnik predati vlast bušarima. Predsjednik SAKUDA-a Grada Đakova Tomislav Vuković:

Kolona će potom nastaviti ulicom Kralja Tomislava do gradske nastavno-športske dvorane gdje će se održati prigodan program. U pokladnoj povorci ovogodišnjih 24. Đakovačkih bušara očekuje se 40-ak skupina s kojima će ponovno biti obuhvaćena gotovo cijela Hrvatska. Direktorica Turističke zajednice Grada Đakova Marija Burek:

Na ovogodišnje Đakovačke bušare dolaze i sudionici iz susjednih Mađarske i Slovenije, dodaje Burek:

I ove godine organizatori su Grad Đakovo i Turistička zajednica Grada Đakova.

 

 

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

9 + 1 =

Vrijeme danas