Predstavljen projekt “Zaželi bolji život u općini Strizivojna”

U Strizivojni je predstavljen projekt “Zaželi bolji život u općini Strizivojna”, program zapošljavanja žena i unaprjeđenja njihovog položaja na tržištu rada. Općini je na raspolaganju 2,2 milijuna kuna nepovratnih sredstava, a taj iznos je prijeko potreban kako bi zadržali što više ljudi, pogotovo onih ranjive skupine, u našem okruženju – rekao je načelnik Josip Jakobović.

U Strizivojni je pomoću programa Zaželi zaposleno 10 žena koje će skrbiti o 50 starijih i nemoćnih korisnika. Voditeljica projekta “Zaželi bolji život u općini Strizivojna” je Mateja Spajić.

Novozaposlene žene također će započeti s edukacijama za gerontodomaćice, a potom dobiti uvjerenja koja će im nakon završetka projekta olakšati pri zapošljavanju na sličnim poslovima. Dodijeljenim biciklama svakodnevno će obilaziti svoje korisnike, a jednom na mjesec očekuje se i podjela paketa s higijenskim potrepštinama koje će potom raspodijeliti među korisnicima.

Nositelj projekta je općina Strizivojna, a partneri u projektu su Hrvatski zavod za zapošljavanje, Regionalni ured Osijek koji pomaže u identifikaciji nezaposlenih žena te Centar za socijalnu skrb Đakovo koji pomaže u identifikaciji krajnjih korisnika. Vrijednost projekta je 2.205.191,50 kuna i u cijelosti je financiran iz Europskog socijalnog fonda.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

six + fifteen =

Vrijeme danas