Predstavljena božićna slikovnica “Čudesno putovanje u Betlehem”

Božićna slikovnica pod nazivom „Čudesno putovanje u Betlehem“, autora prof. Mirka Čurića, predsjednika Društva hrvatskih književnika, Ogranka slavonsko-baranjsko-srijemskog i ilustratorice prof. Anite Poljak iz Zadra, predstavljena je 6. prosinca na blagdan sv. Nikole u Udruzi Amadea-Dnevnom boravku za starije osobe.

Pred mnogobrojnom šarolikom publikom: korisnicima Dnevnog boravka za starije osobe, zainteresiranim građanima i učenicima Srednje strukovne škole Đakovo, predstavljena je ova zanimljiva božićna slikovnica koja uz pomoć predivnih crteža, rađenih u tehnici akvarela i drvenim bojicama prikazuje pomalo čudne i simpatične likove najljepše bajke na svijetu. Slike se mogu vidjeti na stalnoj izložbi u Centru Amadea.

Ova bajka na vrlo zanimljiv način govori o tome kako su se u jednom dalekom gradu, negdje na Istoku, prije dvije tisuće godina, susrela tri mudraca: Melkior, Baltazar i Gašpar. Namjeravajući da zajedno putuju i poklone se Mladom Kralju, koji se tek treba roditi. Za svakim mudracem je išla velika pratnja ljudi, djece i životinja. Odluče da male i nejake ostave s nekoliko starijih da ih čuvaju, kako bi brže i sigurnije nastavili svoje putovanje. No, oni se nisu mirili s takvom odlukom i ipak nastave svoje putovanje te na kraju i oni ugledaju najljepši prizor na svijetu. Mariju, Josipa i njihovo tek rođeno Dijete položenog u jaslice tj. Malog Isusa, Našeg Spasitelja – Svjetlo Svijeta.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

thirteen − eleven =