Predstavnici Udruge 100%-tnih HRVI I. skupine u posjeti nadbiskupu Hraniću

Predstavnici Udruge 100-postotnih Hrvatskih ratnih vojnih invalida I. skupine, predvođeni predsjednikom Udruge Đurom Glogoškim, posjetili su u petak 19. ožujka nadbiskupa Đuru Hranića, koji je Nadbiskupskom domu s njima razgovarao o dušobrižništvu hrvatskih branitelja.

S obzirom da u Hrvatskoj ne postoji organizirano dušobrižništvo za hrvatske branitelje, Udruga je pokrenula inicijativu da hrvatski branitelji postanu sastavni dio vojnog dušobrižništva te da u Ministarstvu hrvatskih branitelja djeluje vojni kapelan. Potporu njihovoj inicijativi dao je potpredsjednik Vlade RH i ministar hrvatskih branitelja Tomo Medved, a razumijevanje za inicijativu dao je i vojni ordinarij u RH mons. Jure Bogdan.

Tijekom razgovora bilo je govora o problemima s kojima se susreću hrvatski branitelji. Iznesen je podatak kako je od početka Domovinskog rata do danas umrlo 72.036 branitelja, od čega ih je 3.413 izvršilo samoubojstvo. Velik dio njih gubi bitku u očuvanju svojih obitelji te, uz suradnju s nadležnim institucijama, traže pomoć Crkve kako bi im se pružila duhovna pomoć u teškim zdravstvenim situacijama te da unatoč svim problemima s kojima se susreću učvrste svoju vjeru.

Nadbiskup Hranić je izrazio svoje razumijevanje i blizinu te im rekao da hrvatski branitelji mogu računati na podršku Crkve, a osobito onda kad traže Boga te snagu i smisao života kojega nam samo Krist može dati.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

twenty − sixteen =