Prevarili ga na društvenoj mreži

PU osječko-baranjska izvijestila je o prijevari na društvenoj mreži. Naime, tijekom veljače ove godine 54-godišnji hrvatski državljanin je putem društvene mreže ostvario kontakt sa nepoznatom ženskom osobom. Na njezin nagovor snimio je i poslao joj slike eksplicitnog sadržaja. Nepoznata osoba je putem društvene mreže ucijenila 54-godišnjeg hrvatskog državljana da će objaviti njegove slike eksplicitnog sadržaja ukoliko joj ne uplati nekoliko tisuća kuna. Ucijenjeni građanin je uplatio dio traženog novca, nakon čega je nepoznata osoba tražila još novca.

Policija je također navela kako su u više navrata zaprimili dojave građana koji su temeljem oglasa na internetskim stranicama stupili u kontakt s njima nepoznatim osobama te s njima komunicirali putem elektroničke pošte nakon čega su putem internetskog bankarstva uplatili određene novčane iznose.

Stoga, kako ne bi postali žrtva prevaranta, policija upozorava i savjetuje građane da olako ne prihvaćaju neprovjerene oglase, ne stupaju u kontakt sa nepoznatim osobama, odnosno najbolje bi bilo da na adekvatan i siguran način stupaju u kontakte putem društvenih mreža.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

16 − fifteen =

Vrijeme danas