Prezentacija projekta „Prevencija ovisnosti – alkohol, pušenje, droge“ u Goranovoj školi

„Prevencija ovisnosti – alkohol, pušenje, droge“ projekt je koji Osnovna škola Ivan Goran Kovačić Đakovo provodi uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja. Projekt je sadržavao niz aktivnosti koje su s učenicima provodili stručni suradnici škole, a u projektu su također bili uključeni i roditelji učenika 7. i 8. razreda te učitelji.

Cilj je ovog projekta, kako je za Novi radio pojasnila psihologinja Ljilja Runje, pomoći učenicima da u procesu odrastanja spoznaju utjecaj vršnjačkih skupina, prepoznaju rizična ponašanja kao što je eksperimentiranje sa sredstvima ovisnosti te poticati učenike da njeguju pozitivne navike i povezuju ih s vršnjacima na pozitivan način.

U sklopu projekta održana su i predavanja za učenike i roditelje te pedagoške radionice, parlaonica i kviz za učenike. Projekt će završiti predavanjem „Suvremeni pristupi liječenju ovisnosti“ za učitelje na Učiteljskom vijeću, 3. srpnja koje će održati dr. med. spec. Ivan Ramčić, psihijatar koji radi u đakovačkom Domu zdravlja.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

19 − 8 =