Prijava za zanimanje policajac do kraja srpnja

Ministarstvo unutarnjih poslova raspisalo je natječaj za upis 750 budućih policajca. Nastava kreće u rujnu, a zainteresirani se na natječaj mogu javiti do 31. srpnja. Uvjeti za upis, osim hrvatskog državljanstva su, završena četverogodišnja srednja škola te NEnavršenih 28 godina. Uz to, kandidati moraju imati posebnu psihičku zdravstvenu, propisanu razinu tjelesne i motoričke sposobnosti te osobno dostojanstvo za obavljanje policijske službe. Također, kandidati ne smiju biti članovi političke stranke.

Kako bi se prijavili, potrebno je popuniti obrazac prijave na natječaj koji se može pronaći na stranicama mupa, www.mup.hr ili u policijskim postajama. Potrebno je priložiti i presliku svjedodžbe svih razreda srednje škole, kao i presliku svjedodžbe završnog ispita ili državne mature. Sve to treba poslati na adresu Ministarstva unutarnjih poslova, Uprava za pravne poslove i ljudske potencijale, Ulica grada Vukovara 33, Zagreb s naznakom – za natječaj. Rok za podnošenje prijave je 31. srpnja.

Sabor je inače prije nekoliko dana izmijenio Zakon o policiji kojim je upis na policijsku akademiju moguć i s trogodišnjom školom, zbog čega će se ovaj natječaj dopuniti, a moguće i produljiti.

Između ostaloga, Ministarstvo unutarnjih poslova poziva kandidatkinje i kandidate s područja PU osječko – baranjske, PU brodsko – posavske i PU požeško – slavonske na nastavak testiranja, za upis u program srednjoškolskog obrazovanja odraslih za zanimanje policajac/policajka u 2019./2020. godini. Kandidati/kandidatkinje s područja slavonskih županija koji ispunjavaju formalne uvjete za upis navedene u natječaju objavljenom 1. ožujka 2019. godine pozivaju se na selekcijski postupak koji će se odvijati 23. srpnja u Osijeku u zgradi Ekonomskog fakulteta, u Osijeku,Trg Ljudevita Gaja 7,s početkom u 08:00 sati.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

7 − 4 =