Priopćenje nezavisne vijećnice Mirjane Adrić o aktualnom problemu đakovačke Udruge invalida rada

Nema novca-nema drva, Grad Đakovo mora iznaći rješenje

,,Primajući pozive i slušajući ovih dana priču o problemima oko nabavke drva moram priznati da je neslušljiva i svakako poziva na reakciju.

Jedno je jasno…a to je da u novčanim tijekovima uvijek, ali baš uvijek mora postojati trag.

Ako su namjere jasne, trag je još jasniji, a ako su namjere nešto složenije tada je i trag složeniji, ali opet mora postojati. Dakle izjava…nema novaca…nema drva…neodrživa je.

Tko je odgovoran, tko što radio, ko je kome plaćao, način na koji je to radio jako je bitno i uskoro mora dobiti svoj odgovor, al ovog trenutaka postoji alarmantni prioritet.

Sad je bitno tko je ovdje žrtva i tko je prevaren ?

Žalosti, a ujedno i potvrđuje hrvatsku stvarnost, da su to upravo oni koji su nemoćni i pošteno izmirili svoju obvezu..

Ovih dana oni kucaju na sva vrata, pišu, zovu…ali nikome nisu zanimljivi, jer navodno nisu u ničijoj nadležnosti .

Kako živimo u lijepoj našoj, jasno nam je koliko zima mora proći kako bi sudski procesi dokazali ovu istinu, a hoće li je naši umirovljenici izdržati i dočekati, uz… i ovako teške… uvjete, upitno je.

Iz ovog se mora pronaći trenutni izlaz i obespravljenim i prevarenim umirovljenicima ovu zimu učiniti toplom.

Kao gradska vijećnica pozivam i dajem podršku da se Grad Đakovo, odnosno gradonačelnik Mandarić aktivno uključi i iznađe model kako prebroditi ovaj sramotni slučaj. Bilo da se radi o pozajmici ili nekom drugom modelu.

To nikako ne podrazumijeva preuzimanje obveze o konačnom zatvaranju financijskih nejasnoća na teret grada, jer odgovorni moraju odgovarati.

Iako sa sigurnošću neznamo o kojem spornom iznosu se točno radi, vjerujem da gradu Đakovu isti ne predstavlja neku bitnu stavku, jer već ranije se nesmetano nosio i s većim iznosima, a riješit će ovu nepravdu.

Budući da suradnja između gospodina Feketea, Mandarića i Galića u gradu Đakovu besprijekorno funkcionira već više godina, na obostrano zadovoljstvo, vjerujem da će brzo i lako naći model kako interventno riješiti ovo sramotno stanje.

U svakom slučaju ne smijemo dopustiti da ponovo budemo grad slučaj, preko leđa onih koji to nisu zaslužili.”

Mirjana Adrić

Hits: 7

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

13 − 1 =

Vrijeme danas