Program “Noći muzeja” u Muzeju Đakovštine

Petnaesta manifestacija Noć muzeja, u organizaciji Hrvatskog muzejskog društva, održat će večeras. Ovogodišnja tema nosi naziv ‘‘Velike obljetnice hrvatskih muzeja‘‘, a program će trajati od 18 sati do 1 sat nakon ponoći uz slobodan ulaz za sve posjetitelje.

Muzej Đakovštine po jedanaesti puta sudjeluje u manifestaciji ”Noć muzeja” s raznolikim program. “Nakit s daškom povijesti” naziv je radionice za djecu osnovnoškolskog uzrasta. Voditelji su profesorice Dubravka Sharmitzer, Sanja Lasić te Tamara Jakšić iz Srednje strukovne škole Antuna Horvata Đakovo te profesor Mario Jager i profesorica Ivana Zakanji iz Osnovne škole Franje Krežma iz Osijeka. Izrađivat će se nakit od bakrene žice te privjesci za ogrlice s motivima glagoljica, a kako kaže kustosica Jelena Boras radionice su uvijek dobro prihvaćene i posjećene.

U suradnji s Foto – kino klubom Đakovo i ove će godine posjetiteljima biti pružen jednosatni povratak u ne tako daleku prošlost u Đakovačkim kronikama. Slijedi likovna izložba 20-ak akrila akademskog slikara Željka Subića, a u glazbenom dijelu programa bit će održan koncert tamburaškog komornog orkestra ”Golden strings orchestra”.

Kustosi muzeja bit će na raspolaganju svim zainteresiranim posjetiteljima za stručna vodstva.

“Noć muzeja” počinje u 18 sati, a ulaz je slobodan.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

five × three =