Projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Đakovo“ predstavljen osnovnoškolcima i srednjoškolcima

U sklopu realizacije projekta gradnje sustava odvodnje i pročišćavanja „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Đakovo“ održano je mini predstavljanje projekta za osnovnoškolsku i srednjoškolsku populaciju. U četvrtak 28.10.2021. s početkom u 9h održano je mini predstavljanje u OŠ Satnica Đakovačka te je isti dan u 13,10h održano predstavljanje u Gimnaziji A. G. Matoša Đakovo.

Cilj ovih predstavljanja bio je naučiti djecu kako postići i očuvati dobro stanje vode te kako smanjiti posljedice onečišćenja, a sve radi zaštite života i zdravlja ljudi. Učenici su tijekom jednog školskog sata, primjereno njihovoj dobi, saznali više o ciljevima i očekivanim rezultatima projekta, o uređaju za pročišćavanje vode koji će se kroz projekt izgraditi te o načinima ponovne uporabe pročišćene vode. Upravo ovakvim aktivnostima u dijelu informiranja javnosti i vidljivosti projekta nastoji se utjecati na razinu informacija, stavova, percepcija i praksi kad je u pitanju zaštita vodnih i o vodi ovisnih ekosustava i to od najranije dobi.

Projekt vrijedan 267.314.533,82 HRK provodi se na području Grada Đakova, Budrovaca, Ivanovaca Đakovačkih, Kuševca, Piškorevaca, Satnice Đakovačke i Selaca Đakovačkih. Sufinanciran je sredstvima EU u okviru Operativnog programa Konkurentnost i kohezija 2014.-2020. u iznosu 152.361.357,46 HRK (71,20%). Korisnik projekta je Đakovački vodovod d.o.o. Đakovo, a partneri na projektu su Grad Đakovo i Općina Satnica Đakovačka. Mini predstavljanje je održano uz poštivanje svih propisanih epidemioloških mjera.

Pogoci: 29

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

7 + eighteen =

Vrijeme danas