Projekt razmjene mladih u Đakovu – “Vremenska crta jednakosti”

U Đakovu se od 1. do 9. listopada održava razmjena mladih „Vremenska crta jednakosti“, projekt koji je organiziran od strane udruge C:E:T platforma, odobren od strane Nacionalne agencije za mobilnost i programe Europske unije u okviru Erasmus+ programa – Mobilnost u svrhu učenja za pojedince.

Na razmjeni sudjeluje 42 mladih od 16 do 30 godina starosti iz Hrvatske, Grčke, Poljske, Italije, Mađarske, Srbije i Švedske, a voditelj projekta je Tomislav Bogdan, predsjednik udruge C:E:T platforma te trener u neformalnoj edukaciji u području ljudskih prava i ravnopravnosti.

Kroz razne aktivnosti neformalnog učenja kao što su diskusije, prezentacije, debate, simulacije, sastanke s donositeljima odluka te akcije podizanja svijesti o važnosti ljudskih prava, mladi će narednih dana razmijeniti iskustva iz njihovih zemalja vezana uz ljudska prava te ravnopravnost, ali će također i raditi na pronalaženju zajedničkih rješenja koja mogu primijeniti u njihovim sredinama kako bi poboljšali zaštitu ljudskih prava te se uključili u aktivno građanstvo.

Sudionici će, u sklopu projekta, osmisliti te održati i uličnu akciju podizanja svijesti o važnosti zaštite i promocije ljudskih prava i jednakosti na Đakovačkom korzu 7. listopada 2019. godine.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

seventeen − 4 =