Proljetni vašar u Karancu

Nakon otvaranja nove vinske sezone i manifestacija koje njeguju pokladne običaje i širom županije, na red je stigao tradicionalni Proljetni vašar u Karancu koji će se održati u nedjelju 2. travnja ove godine.

Proljetni vašar je manifestacija s višegodišnjom tradicijom koja se svake godine održava na Cvijetnicu, kršćanski blagdan koji se slavi u nedjelju prije Uskrsa. Proljetni vašar sada već tradicionalna lokacija za opskrbu zdravim i domaćim proizvodima koje će se naći na uskrsnom stolu. Na vašaru će se okupit oko 70 lokalnih proizvođača koji će za posjetitelje izložit svoje proizvode.

Na sajamskim štandovima naći će se tradicionalni suhomesnati proizvodi, vina, rakije, sirevi, med i proizvodi od meda, kolači, prirodni sokovi, pletene košarice, drvene igračke, te bogata ponuda raznovrsnog cvijeća. Proljetni vašar je idealno mjesto za gurmane, mjesto gdje se može uživati u brojnim baranjskim delicijama.

U sklopu Proljetnog vašara svake godine se održava izbor za laskavu titulu Princeza pušnice. Najmasnija, najslanija i najbitnije, najteža slanina bit će princeza, prva ispred svih ostalih slanina koje skrivaju baranjske pušnice.

Pogoci: 4

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

19 + 11 =

Vrijeme danas