Promocija knjige “Kritika mračnog uma” na FFOS-u

MAGAZIN KNJIGA OMOT KRAMER

Na Filozofskom fakultetu u Osijeku biti će predstavljanje knjige prof. dr. sc. Zlatka Karmarića “Kritika mračnog uma” u petak, 8. listopada 2021., u 18. sati, Mala vijećnica (soba 39). Promociju knjige “Kritika mračnog uma,” organizira Knjižnica Filozofskog fakulteta u Osijeku u okviru programa promicanja znanstvenog, kulturnog i osobnog izričaja studenata i članova nastavnog osoblja, kako bivših tako i sadašnjih.

Na promociji će uz autora prof. dr. sc. Zlatka Karmarića, sudjelovati prof. dr. sc. Kristina Peternai Andrić te prof. dr. sc. Josip Vrbošić. Predstavljanje moderira doc. dr. sc. Gordana Lesinger.

Knjiga “Kritika mračnog uma” bavi se etikom krivnje te daje osvrt na brojne događaje i osobe koje su obilježile vrijeme nakon II. svjetskog rata na ovamo. Knjiga je izdana u povodu 65. rođendana autora koji u zaključku kaže ” No, daljnju elaboraciju o nekim od negativnih učinaka „refleksivne (yu)nostalgije“, kao što je to svjesno „upisivanje“ pogrešnih kodova u opuse pojedinih pisaca, ili, osporavanje „malih kultura“, „zakašnjelih nacija“, nastavit ćemo u nekoj našoj novoj knjizi, jer uvjereni smo da postoji život i nakon 65. rođendana!”

U četrdesetak kraćih eseja svrstanih u dvije tematske cjeline: 1. Zapisi iz podzemlja i 2. Naša lektira, autor propitkuje društveno politička zbivanja u globalističko-kapitalističkom okruženju, ali i njihov odraz u književnim djelima.

Pogoci: 6

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

6 + 18 =

Vrijeme danas