Promocija monografije Dubravka Matakovića – izdavač Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo

Ovog četvrtka u 19 sati u zagrebačkoj Laubi održat će se promocija monografije Dubravka Matakovića, koji već godinama objavljuje svoj strip poznatiji kao ‘Overkloking’ na portalu Net.hr. Monografija sadrži 640 stranica i teška je čak tri i pol kilograma.

Riječ je o strip monografiji koja je zamisao kolege akademskog slikara Hrvoja Duvnjaka s kojim radim na Akademiji za umjetnost i kulturu u Osijeku, navodi Mataković. Kroz poglavlja koja su posvećena Matakovićevim likovima u knjizi se nalazi dobar dio njegovih stripova, od sredine osamdesetih prošloga stoljeća pa do najnovijih. Knjiga je prožeta tekstovima Gorana i Paule Rem, Borisa Becka, Marte Banić i Lea Rafolta koji je i urednik izdanja, a i sam Mataković je napisao uvodne tekstove o tome kako su likovi nastajal.

Dubravko Mataković je rođen 1959. godine u Ivankovu, diplomirao je 1983. na grafičkom odjelu Akademije likovnih umjetnosti u Zagrebu, predaje u Osijeku, živi u Vinkovcima, a dobitnik je više nagrada za strip.

Izdavač monografije je Gradska knjižnica i čitaonica Đakovo. Osim na promociji u Laubi, knjiga se može naručiti putem web stranice Gradske knjižnice i čitaonice Đakovo i strip knjižare Babilon. Cijena monografije je 65 eura.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

seven − 6 =

Vrijeme danas