Promocija tehničke kulture na manifestaciji “Danas mali, sutra veliki majstor”

U petak, 10. svibnja u organizaciji Društva pedagoga tehničke kulture ”Slavonija” održana je 9. manifestaciji tehničkog stvaralaštva “Danas mali, sutra veliki majstor”. Sudjelovali su učenici osnovnih škola sa područja Osječko-baranjske županije, Brodsko-posavske županije i Vukovarsko-srijemske te djeca sa posebnim potrebama iz OŠ „Vladimir Nazor“ Đakova i „Ivan Štark“ Osijek. Domaćin manifestacije je bilaOŠ J.A.Čolnića iz Đakova u čijoj se nastavno-sportskoj dvorani održala manifestacija. Ukupno je sudjelovalo 83 učenika od petog do osmog razreda raspoređenih u 40 ekipa koje su pokazali svoje kreativne dosege u tehničkoj kulturi kroz timsku izradu projektnog zadatka. Cilj manifestacije je promoviranje tehničke kulture koja je sve manje zatupljena, rekao je Ivan Jukić, predsjednik Društva pedagoga tehničke kulture.

JUčenici su na manifestaciji izrađivali maketu „Krušna peć“ koristeći se modelarskim strojevima koji omogućuju sigurnost od ozljeda, vrlo kratku prilagodbu, veliku preciznost i jednostavnost u radu. Većina ekipa je postavljeni zadatak obavila vrlo uspješno u zadanom roku od pet školskih sati, rekao je Jukić.

JNa kraju manifestacije je tročlana prosudbena komisija u sastavu: Ante Lagator, Damir Iletić i Zlatko Jakopanec proglasila najbolje ekipe koje su primile vrijedne nagrade od strane organizatora Društva pedagoga tehničke kulture i domaćina OŠ Josipa Antuna Čolnića ( 1. mjesto-dekupir pila, 2.mjesto-bušilica, 3.mjesto-ubodna pila).

Nagrade je uručio predsjednik Društva pedagoga tehničke kulture „Slavonija“ prof. Ivan Jukić koji se na kraju zahvalio domaćinu na odlično organiziranoj manifestaciji. Prvo mjesto osvojila je OŠ kralja Tomislava Našice , drugo mjesto OŠ „Vladimira Nazor“ Đakovo a treće mjesto osvojili su učenici OŠ Zmajevac.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

3 × 3 =

Vrijeme danas