Proslava Velike Gospe

Dragotin

Uoči svetkovine Uznesenja blažene djevice Marije, danas u 17 sati je okupljanje i otvaranje slavlja u Dragotinu te marijanska pobožnost i prigoda za ispovijed, doznali smo od Dejana Henčića upravitelja ovog svetišta

Brojni hodočasnici uputit će se pješke prema Dragotinu

U 23 sata uslijedit će ophod s upaljenim svijećama, dodaje Henčić. Na svetkovinu Uznesenja BDM na nebo, u utorak, 15. kolovoza u 7 sati je prigoda za ispovijed. Misna slavlja su u 9, 11 i 19 sati. Misno slavlje u 11 sati predvodi vlč. dr. Ivan Zirdum, a u 18 sati vlč. Dejan Henčić. Između misa  bit će prilika za ispovijed i prigodnu marijansku pobožnost.

Dragotinsko svetište je najstarije u Slavoniji, naglasio je Henčić te osvrnuo se u prošlost

 

 

Aljmaš

U svetištu Gospe od Utočišta u Aljmašu, u 17:30 započet će pobožnost križnog puta na ‘Kalvariji’, misno slavlje u 19 sati predvodi fra Ivan Matić, u 20 sati uslijedit će euharistijsko klanjanje s molitvama za ozdravljenje i oslobođenje, a u 21 sat slijedi procesija sa svijećama do kapelice ‘Na lipi’ i prigodna marijanska pobožnost. Na dan svetkovine Velike Gospe misna slavlja su u 6, 8, 9, 10, 12, 16 i 18 sati.

 

Šumanovci

U marijanskom svetištu Šumanovci kod Gunje, uoči Velike Gospe, u ponedjeljak, 14. kolovoza od 16 do 23 sata bit će prilika za ispovijed. Pola sata prije mise molit će se prigodne marijanske pobožnosti. U 17 sati misno slavlje predvodi vlč. Petar Maskaljević, mladomisnik, a u 18:15 je pobožnost križnog puta. Misno slavlje u 19:30 predvodi mons. Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup metropolit, a nakon mise uslijedit će procesija do kapelice u šumi. U 22 sata misno slavlje za mlade predvodi vlč. Domagoj Lacković, mladomisnik. Na dan svetkovine Uznesenja BDM na nebo – Velike Gospe, u utorak, 15. kolovoza od 5:30 do 11 sati je prilika za ispovijed. Pola sata prije svake mise molit će se prigodna marijanska pobožnost. Misno slavlje u 6 sati predvodi vlč. Ivan Živić, u 7:30 predvodi vlč. Marko Zubak, a u 9 sati predvodi vlč. Ivan Benaković. Svečano misno slavlje u 10:30 predvodi preč. Josip Filipović te u 17:30 predvodi vlč. Domagoj Lacković, mladomisnik.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

thirteen + 19 =