Provalio u trgovinu i ukrao cigarete, pronađeni kradljivci bicikala

Na području Policijske uprave osječko–baranjske tijekom protekla 24 sata evidentirana su 4 kaznena djela od kojih izdvajamo kazneno djelo teška krađa.

U noći, 22.travnja, oko 3,30 sati, nepoznati počinitelj provalio je u trgovinu u Osijeku i ukrao više desetaka pakiranja cigareta. Pravnoj osobi nastala je materijalna šteta oko 10 000 kuna. Nadležnom državnom odvjetništvu policija podnosi posebno izvješće i nastavlja traganje za nepoznatim počiniteljem.

Završenim kriminalističkim istraživanjem sumnja se da su 30-godišnji i 25-godišnji hrvatski državljani počinili kazneno djelo „Krađa“. Počinitelji su u vremenu od 25. siječnja do 8. travnja ukrali dva bicikla i dijelove bicikla iz stambenih zgrada na području Osijeka. Vlasnici su oštećeni za oko 7 000 kuna.

Kako bi biciklisti dugo uživali u vožnji svog bicikla, slijedi nekoliko korisnih savjeta:
 

  • zapišite serijski broj svojeg bicikla čim ga kupite.
  • Fotografirajte bicikl i sačuvajte račun.
  • Napravite svoju oznaku na biciklu, tako da je možete prepoznati.
  • Nikada ne ostavljajte bicikl nevezan, niti u nezaključanim  zajedničkim prostorijama, stubištima, dvorištu i slično
  • Vežite svoj bicikl uz nešto što je dovoljno čvrsto.
  • Koristite kombinaciju zaštite, jer je tako za krađu potrebno više vremena.
  • Ako imate bravu na žbicama, zaključajte ju.
  • Koristite dovoljno dugu spiralnu ili čeličnu sajlu s bravom.
  • Ne koristite nekvalitetne i jeftine lance i lokote.
  • Postoje i brave za blokiranje kotača i alarm osjetljiv na vibraciju.

Jučer, 21. travnja, oko 13,15 sati, u blizini mjesta Jagodnjak, 27-godišnji hrvatski državljanin u polju je pronašao ručnu bombu „M-52“. O pronalasku bombe obavijestio je policiju te je na mjesto pronalaska izišao policijski službenik za protueksplozijsku zaštitu, koji je bombu izuzeo na siguran način. Akcija „Manje oružja, manje tragedija – Izbacimo uljeza“ još traje. Iz policije pozivaju građane koji još u svojim domovima čuvaju ili skrivaju oružje ili eksplozivna sredstva, da ga bez straha od sankcija prijave policiji. O namjeri predaje javite se na broj 192 ili osobno u najbližoj policijskoj postaji nakon čega će poslati stručne i osposobljene policijske službenike u civilu, koji će opasna sredstva preuzeti na siguran način. Dragovoljna predaja oružja vremenski je neograničena, a o svemu se dodatno možete informirati i putem besplatne telefonske linije 0800 88 92.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

2 × five =