Provedeni preventivni programi na turniru u badmintonu u Đakovu

U nastavno-sportskoj dvorani u Đakovu u petak, 6. siječnja, odigran je 3. turnir u badmintonu koji se igrao u parovima te je izazvao veliki interes natjecatelja i posjetitelja.

Tijekom odigravanja turnira policijski službenici za prevenciju pri Ureda načelnika Policijske uprave osječko-baranjske, prezentirali su nacionalne preventivne projekte „Zdrav za 5“ i „Budi navijač, a ne razbijač“. 

Budući da su ciljevi nacionalnog preventivnog projekta „Zdrav za pet“ promicanje zdravih životnih stilova, posebice aktivnog bavljenja sportom, provođenje ovog projekta na turniru u badmintonu se idealno uklopilo u promicanje zdravog i aktivnog načina provođenja slobodnog vremena. Krajnja svrha ovog projekta je podizanje razine svijesti o odgovornosti i očuvanju vlastitog i tuđeg zdravlja te sigurnosti.

Gledateljima i navijačima su dijeljeni edukativno-informativni materijali sa ciljem upoznavanja veće sigurnosti sudionika sportskih natjecanja, podizanje razine kulture navijanja te o problemima i posljedicama nereda i nesportskog ponašanja na sportskim natjecanjima kao i posljedicama koje ostavljaju na društvo.


U sklopu turnira održana je kreativna radionica za djecu kojom prilikom su najmaštovitiji dječji radovi nagrađeni simboličnim darovima.

Cilj ovih preventivnih projekata je probuditi svijest i ukazati navijačima da se na sportska događanja dođu zabaviti, miroljubivo navijati za klub za koji navijaju, bez vrijeđanja i omalovažavanja, izbjegavajući bilo kakav oblik mržnje, nasilja i uništavanja ali i da se sami aktivno uključe rekreativno bavljenje sportom te na taj način poboljšaju kvalitetu života, te time smanje potrebu za porocima kao što su alkohol, droga i igre na sreću.

Foto: PU osječko-baranjska

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

17 − ten =

Vrijeme danas