Prva radionica biodinamičke poljoprivrede u organizaciji LAG-a Strossmayer

Pod pokroviteljstvom Ministarstva poljoprivrede a u suradnji s Centrom dr. Rudolf Steiner , LAG-a Strossmayer organizira predavanje i radionicu o biodinamičkoj poljoprivredi koje će se zbog lošeg vremena održati sutra, 1. lipnja s početkom u 16 sati na poljoprivrednom gospodarstvu Srednje strukovne škole Antuna Horvata u Trnavi. Uvodno predavanje o liku i djelu dr. Steinera, nastanku i povijesti ekološke i biodinamičke poljoprivrede, svjetskim trendovima i daljenjm razvoju održat će ravnateljica Centra, Dijana Posavec koja je za naš radio pojasnila što je u stvari biodinamička poljoprivreda.

Sve je više mladih obrazovanih ljudi, poljoprivrednih proizvođača koji vide da je takva proizvodnja jedini smjer, no potreban je i certifikat jer za zada potrošač ne može prepoznati biodinamički proizvod.

Ovo je prva radionica biodinamičke poljoprivrede koja se održava na području Đakovštine, pojasnila je predsjednica LAG-Strossmayer Božana Rogalo.

Drugo predavanje o metodama i tehnikama uzgoja biodinamičke poljoprivrede održat će diplomirani agronom Amalka Vukelić. Osim predavanja bit će održana i radionica izrade i primjene biodinamičkih pripravaka.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

eleven + five =