Prvi rezultati izbora već u 20 sati

Drugi je krug lokalnih izbora. Pravo glasanja ima 3 milijuna 231 tisuća birača, a tiskano je 4 milijuna 100 tisuća glasačkih listića. Na snazi je izborna šutnja – koja završava u 19 sati, kada se zatvaraju birališta.

Ukupan broj gradova i općina u kojima se danas održava drugi krug glasovanja je 432, a broj biračkih mjesta 5.496.

Gong tijekom cijelog dana pruža informativnu podršku biračicama i zaprima neanonimne dojave uočenim nepravilnostima kako bi reagirao na njih. Gong se može kontaktirati putem e-maila gong@gong.hr, telefona 01-4825-444 te Facebook i Twitter profila. Detaljnije informacije dostupne su na www.gong.hr.

Novih uputa HZJZ-a za epidemiološke mjere za sada nema. I dalje je važno imati masku, preporuka je imati vlastitu kemijsku olovku, održavati razmak i koristiti dezinficijense. Osim toga dobro je zadržavati se što je kraće moguće na biračkom mjestu.

Kako je u drugom izbornom krugu manje kandidata i birače na biralištima dočekuje manje listića, glasovanje teče brže nego u prvom krugu, tako da će se i glasovi brže prebrojavati pa Državno izborno povjerenstvo prve rezultate objavljuje u 20 sati.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

16 − 3 =