Radionica “I ja sam tu” u Punitovcima

Mjesec rujan posvećen je Alzheimerovoj bolesti. Iako može pogoditi i pojedince srednjih godina, Alzheimerova je bolest karakteristična za stariju životnu dob, progresivne je demencije ili gubitka pamćenja kod koje se javlja propadanje živčanih stanica.

Bolest je u ovome trenutku neizlječiva, dugotrajna i skupa. I Đakovo se pridružilo obilježavanju toga dana, te je u Centru Amadea predstavljen program “I ja sam tu” čiji je cilj informiranje javnosti, rekla je za naš radio sestra Natalija Fadiga.

Kako bi se educirao što veći broj građana danas će u Punitovcima biti održana jedna takva radionica, najavljuje za naš radio psihologinja Ivana Sadaić, voditeljica akcije obilježavanja.

Pomoć osobama s Alzheimerovoj bolesti prijeko je potrebna, ali isto tako pomoć je potrebna i članovima obitelji kako bi se što lakše nosili s ovom bolesti, dodala je Sadaić.

Jedna takva radionica bit će održana u Centru Amadea na koju ću doći predavači iz Zagreba iz Udruge za Alzheimerovu bolest .

Rano prepoznavanje bolesti, liječnička skrb i skrb okoline poboljšava kvalitetu života oboljele osobe, stoga je važno prepoznati simptome koji mogu ukazivati na početak bolesti.

Svjetska epidemija Alzheimerove bolesti širi se i na Hrvatsku. Danas imamo oko 80.000 dementnih osoba

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

eighteen + eight =