Izrada tjestenine na brdo

Iako su počeli proljetni praznici, dobar dio učenika OŠ „Ivana Brlić Mažuranić“ Strizivojna proveo je prvi dan praznika u školi. Riječ je o članovima Volonterske skupine, koju vodi učiteljica engleskog jezika Dora Bertin.

Učenici su sudjelovali u radionici izrade tjestenine na brdo, tipične za selo Strizivojnu. Takva tjestenina izrađuje se povodom velikih svečanosti kao što su vjenčanja, krštenja i slično. Radionicu izrade tjestenine su vodile djelatnice Kata Kladarić i Anđelka Stipić. Tjesteninu su izrađivale u sklopu Erasmus+ projekta DIGital CULTural HeritagE! koji kroz brojne planirane aktivnosti učenika čuva od zaborava tradicijski stil odijevanja, ples, pjesmu, stanovanje i naravno tradicijska jela. Na takav način kod učenika potiče se važnost očuvanja vlastite baštine te promoviranje i čuvanje svojih običaja.

Osim izrade tjestenine izrađivali su i magnete sa simbolima škole i projekta. Sve to će biti pokloni za partnere u Erasmus+ projektu koji će posjetiti OŠ Ivana Brlić Mažuranić Strizivojna 24. travnja 2023. godine.

Foto: Ustupljene fotografije

Pogoci: 1

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

four + 7 =

Vrijeme danas