Radionica “Pravni savjet” u Amadei

Korisnici dnevnog boravka za starije osobe “Amadea” saznali su kako se pravilno piše i sastavlja oporuka i ugovor o uzdržavanju od diplomiranog pravnika Danijela Vrkana iz Zagreba, stručnog suradnika Centra za edukaciju i savjetovanje Sunce. Udruga “Amadea” organizirala je ovu radionicu kao partner na njihovu projektu “MI seniori za VAS juniore“ i “MI juniori za VAS seniore“ kojim se podiže kvaliteta života starih i nemoćnih osoba, rekla je časna sestra Natalija Fadiga:

Vrkan kaže da treba znati kada zatražiti pomoć stručne osobe, a to je kada se radi o ugovorima o doživotnom i dosmrtnom uzdržavanju. Angažiranjem stručne osobe kao pomoćnika u sastavljanju i pisanju oporuka i ugovora o uzdržavanju, oni postaju pravovaljani i mogu se izbjeći sve neugodnosti. Sestra Fadiga istaknula je koliko predavanje bilo korisno:

Pojasnio je također Zakon o nasljeđivanju i prava nasljednika. Nakon ovog uvodnog dijela, koji su svi sa zanimanjem pratili, korisnici su postavljali i zanimljiva i konkretna pitanja iz života. Gost Centra “Amadea”  je ostavio korisnicima centra po jedan primjerak pravilno sastavljene oporuke i ugovora o nasljeđivanju, uz mogućnost naknadnih pitanja preko udruge “Amadea”.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

5 × 3 =

Vrijeme danas