Radionice na Boroviku, priprema hrane na prapovijesni način

I ove će godine biti organizirana radionica eksperimentalne arheologije na Boroviku od straneTI experimental archaeology i udruge za popularizaciju arheologije ZipArh. Glavna tema ovogodišnje radionice bit će hrana. Što je sve čovjek morao proći da bi dobio obrok krajnje neophodan za preživljavanje u uvjetima koji mu je priroda pružila. Bit će prikazani primjeri nabavljanja, kuhanja i pečenja hrane kroz razdoblja mezolitika i neolitika, počevši od danas u 16 sati pa sve do nedjelje, za naš radio najavljuje student arheologije, Tomislav Ivančić.

Također ova godina donosi festivalski sistem izlaganja radionice. Svaki dan nekoliko grupa bit će tematski obučene u neolitičku odjeću i koje će prikazivati kako se izrađivao kremeni alat, kako se pravila keramika, te kako su se pravile koštane alatke.Posjetitelji će također kao i prošlih godina moći iskušati svoje streljačke sposobnosti. Pored svih radionica bit će i dva štanda, na jednom izrađevine od kremena, kosti, školjaka i drugih raznih materijala, a na drugom hrana koju je čovjek uživao.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

three × two =