Radni sastanak župana i načelnika Općine Semeljaci: “Suradnjom do brže realizacije projekata”

Izgradnja sustava odvodnje dugogodišnji je prioritet Općine Semeljci kada su u pitanju kapitalne investicije. Financijska je konstrukcija već odavno zatvorena, ali ne stižu sredstva s državne razine. Slično je i s projektom izgradnje dječjeg vrtića. Na to je na jučerašnjem sastanku sa županijskim čelništvom upozorio općinski načelnik Semeljaca tražeći pomoć Županije u lobiranju prema državnim fondovima. Načelnik Grga Lončarević.

Projekt energetske obnove zgrade Osnovne škole Josipa Kozarca Semeljci vrijedan je 3.266.388,42 kuna, s time da ga Osječko-baranjska županija sufinancira s 263.648,73 kuna, a ostalo su bespovratna sredstva Europskog fonda za regionalni razvoj i Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije. Završen je postupak nabave, potpisani su ugovori, a uvođenjem izvođača u posao počinju konkretni radovi čiji je završetak planiran početkom veljače 2019. godine. Probleme oko nastavka izgradnje sustava odvodnje za Semeljce, Kešince i Koritnu pokušat će se riješiti na skorom sastanku s Hrvatskim vodama te ubrzati realizaciju toga, ali i drugih projekta – rekao je župan

Župan najavljuje konkretnu pomoć od županije Općini Semeljci u skladu s novom politikom financiranja većeg kapitalnog priojekta u svakoj od jedinica lokalne samouprave na području OBŽ. Koji od projekata će se financirati Općini Semeljci ovisi o izboru općinskoga čelništva.

Lončarević dodaje kako im je želja izgraditi dječji vrtić, te kako projekt bezuspješno prijavljuju na natječaje. Mladi sve više napuštaju svih pet naselja ove općine, tako je samo u Semeljcima prije 15 godina živjelo 1.700 stanovnika, a danas je pitanje ima li ih i 1.100, zaključio je Lončarević.

btr

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

18 − 18 =