Radovi na projektu aglomeracije Semeljci mogu početi

U Općini Semeljci potpisan je Ugovor za izgradnju linijskih građevina (vodovoda, kanalizacije,…) vrijedan 75,6 milijun kuna, a koji je dio Projekta poboljšanja vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Semeljci. Projekt obuhvaća općine Semeljci, Viškovci i grad Đakovo te se, kad je riječ o odvodnji, planira izgradnja oko 50 kilometara cjevovoda. Izgradit će se i 30 kilometara vodoopskrbne infrastrukture, čime će se u Općini Semeljci riješiti problem arsena u vodi.

Aglomeracija Semeljci označava ogroman iskorak jer trenutno ne postoji sustav odvodnje na području općine, što znači da nijedno domaćinstvo nije spojeno na javni sustav odvodnje. Taj će se postotak podići na 85%, odnosno više od 3600 građana bit će spojeno na javni sustav odvodnje.

Izgradit će se i uređaj za pročišćivanje otpadnih voda koji će omogućiti zbrinjavanje otpadnih voda. Osobitost projekta je da će se vodoopskrbnim cjevovodom spojiti na crpilište Trslana nedaleko Đakova, što će jamčiti trajnu sigurnost, da više nikada ne dođe do problema s pojavom arsena u pitkoj vodi. U konačnici, 11 000 stanovnika priključiti će se na javne sustave odvodnje, radovi bi trebali trajati do kraja 2023. godine.

Načelnik Općine Semeljci Grga Lončarević kazao je kako ovaj projekt značajno pridonosi podizanju kvalitete života u općini.

Hits: 6

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

14 + 8 =