Raguž: Đakovački HDZ vodi inertnu politiku

O aktualnoj političkoj situaciji u gradu, rezultatima prvoga kruga izbora, međusobnim odnosima dvoje kandidata za gradonačelnika, odnosno gradonačelnicu i drugim zanimljivim političkim situacijam, razgovarali smo s Markom Ragužem, političkim komentatorom i analitičarem društvenih zbivanja. Rezultati prvoga kruga su očekivani jer se radi o predstavnicima dvaju najjačih političkih blokova, a o rezultatima je odlučila i mala izlaznost birača. Prednost Mandarića je u discipliniranom biračkom tijelu dok je s druge strane Mirjana Adrić imala dobru političku platformu oko više stranaka koje su se ujedinile kaže Raguž koji je komentirao i podatak da je samo 16,65 posto birača glas dalo Mandariću.

Osvrnuo se i na odnose unutar HDZ-a s obzirom na znatno veći broj glasova koji je u Đakovu dobio Ivan Anušić u odnosu na svog stranačkog kolegu Mandarića nazvavši politiku đakovačkog HDZ-a inertnom.

O projektima odlučuje gradonačelnik, odnosno gradonačelnica, kaže Raguš istaknuvši poziciju Mirjane Adrić.

O verbalnim istupima kojima se Adrić napada zbog obiteljskih veza i poznanstava, kaže da su stvar političke kulture i spadaju u područje trača.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

fourteen + four =