Raspisan natječaj “Julije Benešić”

Društvo hrvatskih književnika (DHK) Ogranak slavonsko-baranjsko-srijemski i Ogranak Matice hrvatske u Đakovu raspisuju natječaj za Nagradu i Povelju uspješnosti Julija Benešića, koje se dodjeljuju za najbolje književne kritike.

Nagrada Julija Benešića dodjeljuje se za najbolju knjigu književnih kritika hrvatskog književnog kritičara, objavljenu između 1. lipnja 2017. i 1. lipnja 2018. godine.

Povelja uspješnosti Julija Benešića dodjeljuje se književnom kritičaru s područja Slavonije, Baranje i zapadnoga Srijema, za najbolju knjigu književnih kritika ili niz od najmanje deset književnih kritika objavljenih između 1. lipnja 2017. i 1. lipnja 2018. te hrvatskom književnom kritičaru koji djeluje izvan Hrvatske za najbolju knjigu književnih kritika ili niz od najmanje deset književnih kritika objavljenih u istom vremenskom periodu.

Natjecatelji trebaju poslati pet primjeraka knjige na adresu: Organizacijski odbor 21. Đakovačkih susreta hrvatskih književnih kritičara, Gajeva ulica 12, 31400 Đakovo.

Natječaj je otvoren do 1. lipnja 2018. godine. Dobitnici će biti proglašeni na 21. Đakovačkim susretima hrvatskih književnih kritičara, koji će se održati 29. i 30. lipnja 2018. u Đakovu.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

nineteen − 16 =