Rekorder na cesti – 4,63 promila u krvi

Rekorder na cesti – stoji u izviješću policijske upravo Osječko-baranjske koja je izvijestila kako se u subotu 29. veljače, oko 18,50 sati, na državnoj cesti D2, između Martina i Donje Motičine, dogodila se prometna nesreća koju je skrivio vozač, 42-godišnjak iz Donje Motičine kojemu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 4,63 grama po kilogramu, što je ujedno i rekord.

Za počinjene prekršaje predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 42.300 tisuće kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Osim toga, u policijskom izviješću stoji kako su tijekom vikenda, za vrijeme pojačanih mjera, u prometu zaustavili još 28 sudionika koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi. Osim alkohola, evidentirano je još 267 prekršaja od čega 130 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 17 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 23 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, i 97 ostalih prekršaja.

Iz izviješća ćemo izdvojiti još i ovaj događaj u Đakovu. Naime, u subotu, 29. veljače, oko 16 sati, u Đakovu u nadzoru prometa zaustavljen je 28-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova. Vozač je upravljao osobnim automobilom i nije se zaustavio na znak policijskog službenika. Vozaču je naknadno utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 0,67 grama po kilogramu i utvrđeno je da je upravljao automobilom prije stjecanja prava na upravljanje. Sukladno Prekršajnom zakonu smješten je u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva. Za počinjene prekršaja predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 32.000 tisuće kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca kada stekne pravo na upravljanje i 12 negativnih prekršajnih bodova.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

20 − 16 =