Rezultati pojačanih mjera nadzora na cestama OBŽ

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko-baranjske provedene su pojačane mjere nadzora prometa na cestama, tijekom kojih smo evidentirali 25 vozača osobnih automobila i četiri biciklista koji su upravljali pod utjecajem alkohola.

Osim alkohola, policijski službenici su evidentirali još 202 prekršaja od kojih je bilo 125 prekršaja prekoračenja brzine kretanja, 21 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 13 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 2 upravljanje neregistriranim vozilom i 41 ostali prekršaj.

VOZIO AUTOMOBIL S 2,45 PROMILA ALKOHOLA

Najveća prisutnost alkohola evidentirana je u nedjelju, oko 19,45 sati, u Osijeku, kada su u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili osobni automobil s kojim je upravljano 46-godišnjak iz Tenja. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 2,45 promila alkohola u krvi.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu od 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U nedjelju, oko 1,10 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil s kojim je upravljao 27-godišnjak iz Tiborjanaca. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 2,06 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 20 000 kuna ili kazna zatvora do 60 dana, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 6 negativnih prekršajnih bodova.

U 4,15 sati, u Đakovu, u nadzoru prometa policijski službenici zaustavili su osobni automobil s koji je upravljao 25-godišnjak iz Potnjana. Alkotestiranjem mu je evidentirana koncentracija od 1,11 promila alkohola u krvi te je smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja alkohola.

Za počinjeni prekršaj predviđena je maksimalna novčana kazna u iznosu do 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju do 12 mjeseci i 4 negativna prekršajna boda.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

7 − two =