Rezultati pojačanih mjera u prometu

Za vikend od 8. do 10. svibnja, na području Policijske uprave osječko-baranjska u prometu je zaustavljeno šest vozača osobnih automobila koji su imali nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi.
 
Osim alkohola evidentirano je ukupno 240 prekršaja od čega: 165 prekoračenja brzine kretanja vozila, 27 nekorištenje sigurnosnog pojasa, 15 nepropisno korištenje mobitela za vrijeme upravljanja vozilom, 1 upravljanje prije stjecanja prava na upravljanje, 3 upravljanje neregistriranim i tehnički neispravnim vozilom, 1 odbijanje izuzimanja krvi i urina poradi utvrđivanja prisutnosti droga u organizmu i 28 ostalih prekršaja.
 
Najveća prisutnost alkohola utvrđena je dana 8.svibnja, oko 21,45 sati u Bolmanu, gdje je u nadzoru prometa zaustavljen 37-godišnji hrvatski državljanin iz Bolmana.  Vozač je upravljao osobnim automobilom prije stjecanja prava na upravljanje te mu je utvrđena prisutnost alkohola u krvi od 1,38 grama po kilogramu.
 
Vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 15 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca (kada stekne pravo na upravljanje) i 10 negativnih prekršajnih bodova.
 
U petak 8. svibnja, oko 09,12 sati, u Svetom Đurađu, u nadzoru prometa zaustavljen je 27-godišnji hrvatski državljanin iz Donjeg Miholjca, koji je upravljao osobnim automobilom.
Vozač se kretao brzinom od 128 km na sat u naseljenom mjestu gdje je brzina ograničena prometnim pravilom na 50 km na sat.
 
Za počinjeni prekršaj vozaču je izrečena novčana kazna u iznosu od 10 000 kuna, zaštitna mjera zabrana upravljanja motornim vozilima „B“ kategorije u trajanju od 3 mjeseca i 6 negativnih prekršajnih bodova.
 

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

20 − twelve =

Vrijeme danas