Šareni darovi za starije i nemoćne

Učenici 2. b i 3. b razreda OŠ „Vladimir Nazor“, Đakovo izradili su crteže šarenih cvjetića i leptira koji su, u suradnji sa s. Meri Gotovac i volonterima Zajednice „Milosrdni Samarijanac“, poklonjeni starijima i nemoćnima te korisnicima Centra Amadea u Đakovu.

Učenici su uz veliku volju, motivaciju i radost bojali, ukrašavali i izrađivali cvjetiće znajući da će na taj način razveseliti starije osobe koje su ponekad usamljene prije blagdana i za Uskrs. Mali znak pažnje i darivanje starijim osobama postala je tradicija koju ćemo nastaviti.”Bili stariji ili mlađi, veselimo se zajedno kreativnoj igri bojanja i crtanja te slatkim uskrsnim darovima.

Zbog novonastale situacije s koronavirusom izostao je posjet starijim osobama, no prigodan dar nije“, istaknuli su volonteri, a cvjetiće su korisnicima Centra Amadea darovale učiteljice Jasminka Troha i Suzana Vujinović. Bilo je to iznenađenje koje je izazvalo puno emocija, osmijehe i potaknulo je korisnike na radost i pozitivno razmišljanje.

„Cilj akcije bio je da izrada cvjetića bude vedra, vesela i razigrana aktivnost koja će djecu podsjetiti na važnost pomaganja i poštovanja starijih, a starije osobe znat će da netko na njih misli i raduje se njihovoj sreći.

Svojim vlastitim rukama učenici su napravili pravo remek-djelo! Šareni cvjetići i sve što su učenici izradili, radili su s velikom ljubavlju“, ističu učiteljice Jasmina i Suzana.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

15 + 12 =