Sazivanje Skupštine Univerzala u zakonskom roku od 14 dana

 

Iz Ureda gradonačelnika stiglo je priopćenje kojim gradonačelnik Marin Mandarić, ne navodeći obrazloženje, od Uprave Univerzala zahtijeva sazivanje Skupštine tog trgovačkog društva u većinskom vlasništvu Grada. Na predloženom je dnevnom redu razrješenje dosadašnje i imenovanje nove uprave, kao i sastavljanje novog Nadzornog odbora. Na Mandarićevo je priopćenje svojim priopćenjem odgovorio Univerzalov direktor Mile Kaselj. Podsjeća kako je za direktora gradskog komunalca izabran javnim natječajem na četverogodišnji mandat, što je jednoglasno potvrdila Skupština trgovačkog društva, koju čine predstavnici suvlasnika različitih političkih opcija, Grada i devet općina Đakovštine.

Radom i zalaganjem aktualne Uprave Univerzal je realizirao brojne projekte na korist cijele lokalne zajednice, povukao značajna bespovratna sredstva iz europskih fondova i ostvario razvojni iskorak. Javnosti je to dobro poznato i vidljivo na svakom koraku, navodi Kaselj i tvrdi da je razrješenje Univerzalove Uprave zatraženo bez ijedne riječi obrazloženja. Najavljuje da će unatoč tome sazvati Skupštinu Društva u roku od 14 dana od zaprimanja zahtjeva, što je, kako navodi, rok definiran Zakonom o trgovačkim društvima.

Iz Univerzala naglašavaju da tvrtka posluje uredno, u skladu s pozitivnim zakonskim propisima, s kojima su usklađeni svi akti tvrtke. Europski je fond za regionalni razvoj Univerzalu odobrio projekte energetske obnove još 8 stambenih zgrada u vrijednosti od 10 milijuna kuna, od čega je čak šest milijuna kuna bespovratno, referira se direktor Kaseljna gradonačelnikove navode o projektima energetske učinkovitosti i naglašava da dinamika ovih projekata ni na koji način ne treba biti povezana s političkom odmazdom nove gradske vlasti, već isključivo s rokovima koje su svojim pravilnicima odredili Europska unija i resorno Ministarstvo.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 × five =