Semeljački orkestar iz Francuske na Đakovačke vezove

Članove Tamburaškog orkestra općine Semeljci u svojih pet godina postojanja uspješno vodi Vlado Čatić. Iako su mlad orkestar, objavili su i vlastiti nosač zvuka, te pobrali brojne nagrade na festivalima i smotrama tamburaške glazbe. Orkestar broji 25 članova, a repertoar glazbe koju sviraju vrlo je raznolik, od klasične, folklorno tamburaške, pop glazbe a obrađuju i filmsku glazbu te poznate svjetske glazbene hitove. I ove su godine održali nekoliko koncerata, jedan od njih je onaj u osječkoj katedrali, zatim u Županji, Đakovu, Kutjevu, a kruna svih nastupa je onaj na Međunarodnom festivalu glazbe u Francuskoj, rekao je za naš radio voditelj orkestra prof. Vlado Čatić. Na festival je prijavljeno preko 600 izvođača iz cijeloga svijeta, izabrano je 200, među njima i Tamburaški orkestar Općine Semeljci.

Orkestar će biti i dio Đakovačkih vezova. U petak 28.lipnja bit će održana “Večer šokačke glazbe”. Prisutne će tom prilikom zabavljati Boris Ćiro Gašparac, Marinko Blažinkov, Stanko Šarić i Željko Ergotić. Pratnja spomenutim solistima bit će Tamburaški orkestar Općine Semeljci.

Osim toga, Orkestar će biti i glazbena podloga svim zbivanjima na završnoj večeri Đakovačkih vezova na pozornici u Strossmayerovom parku.

CATIC1_0628

CATIC2_0628

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

4 + three =

Vrijeme danas