Senzibiliziranje mladih za osobe s poteškoćama u razvoju

U Ekonomskoj školi Đakovo u tijeku je susret učenika i profesora u programu Erasmus +.U projektu  sudjeluju učenici i profesori iz Španjolske, Mađarkse i Poljske.Tijekom dvije godine škole će razmjenjivati primjere dobre prakse za promicanje društvene inkluzije razvijajući ključne kompetencije: građanstvo i poduzetništvo. Obje su neposredno povezane s društvenom inkluzijom. Prva kao sredstvo poticanja učeničkoga osjećaja pripadnosti,  lokalnoj  i široj Europskoj zajednici, a druga za isticanje njihovoga osjećaja vrijednosti i korisnosti. Pored ostalih aktivnosti, danas su posjetili OŠ Vladimir Nazor i posebne odjele u kojima borave djeca s poteškoćama u razvoju. Ovim posjetom želi se se provesti društvena inkluzija, rekla je profesorica Zlata Hrženjak.

Učiteljica tehničke kulture Sanja Vidović predaje učenicima s teškoćama u razvoju i slaže se kako je ovakav način senzibiliziranja učenika dobar i za njih a posebno za djecu s poteškoćama u razvoju.

 

Defektologinja Anita Mišković razmijenila je iskustva s gostima na području izazova s kojima se susreću djeca s poteškoćama u razvoju.

Nakon posjeta Nazorovoj školi učenici su se uputili na Ergelu Đakovo.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

three + 11 =