Šesnaest prometnih nesreća i 24 alkoholizirana vozača evidentirano tijekom vikenda

Tijekom vikenda na području Policijske uprave osječko – baranjske evidentirano je šesnaest prometnih nesreća. U četiri prometne nesreće četiri su osobe lakše ozlijeđene. Dvanaest nesreća za posljedicu je imalo materijalnu štetu.

Šest se dogodilo na području Osijeka, po četiri na područjima Baranje i Đakova, a dvije na području Belišća.

Na području PU osječko – baranjske od 20. do 22. rujna policijski službenici zaustavili su dvadeset četiri vozača koji su upravljali vozilima uz nedozvoljenu prisutnost alkohola u krvi (dvadeset tri vozača osobnih automobila, jedan vozač bicikla). Jedan vozač osobnog automobila odbio je alkotestiranje, a jedan vozač osobnog automobila odbio je ispitivanje na prisutnost droga u organizmu. Od navedenog broja prekršaja upravljanja vozilom uz nedozvoljenu koncentraciju alkohola u krvi, u pojačanim mjerama, koje su provedene 21. i 22. rujna, policijski službenici evidentirali su 14 prekršaja i jedno odbijanje ispitivanja na prisutnost droga u organizmu vozača.

Najveću prisutnost alkohola u krvi vozača evidentirali su 22. rujna u 00,55 sati, kada su u Đakovu zaustavili osobni automobil kojim je upravljao 41-godišnji hrvatski državljanin iz Đakova, uz prisutnost alkohola u krvi od 2,57 grama po kilogramu. Vozač je, sukladno članku 137. Prekršajnog zakona, smješten u posebnu prostoriju do prestanka djelovanja opojnog sredstva.


U 22,15 sati 21. rujna sati u Širokom Polju dogodila se prometna nesreća s ozlijeđenom osobom. Počinitelj, 27-godišnji hrvatski državljanin iz Širokog Polja, koji je upravljao osobnim automobilom uz prisutnost alkohola u krvi od 2,29 grama po kilogramu, zadobio je lake tjelesne ozljede.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

18 − seven =