Šestorka osumnjičena za prijevaru, nedozvoljenu uporabu osobnih podataka, krivotvorenje isprave i prikrivanje

Policijski službenici Kriminalističko-obavještajne službe Policijske uprave osječko-baranjske su, u suradnji s policijskim službenicima PU vukovarsko-srijemske i PU brodsko-posavske, dovršili kriminalističko istraživanje nad šest hrvatskih državljana s područja Osječko-baranjske županije zbog sumnje da su počinili više kaznenih djela Prijevara.
 
Sumnja se da su 39-, 40- i 49-godišnjak na nezakonit način pribavljali osobne podatke hrvatskih građana te su temeljem tih podataka preko web trgovina više telekomunikacijskih operatera sklapali ugovore za telekomunikacijske usluge i kupovali mobilne telefone u ime oštećenika, a bez njihovog znanja. Nakon sklapanja ugovora osumnjičeni su preuzimali mobitele, a računi za mobitele i sklopljene telekomunikacijske usluge dolazili su na adrese građana. 
 
U cilju prikrivanja kaznenog djela preostala trojica osumnjičenih, odnosno 38-, 39- i 49-godišnjak su otkupljivali protuzakonito pribavljene mobitele i dalje ih preprodavali putem internetskih oglasnika.
 
Ukupno pričinjena materijalna šteta iznosi preko 260.000,00 kuna.
 
Nakon provedenog kriminalističkog istraživanja 39-, 40- i 49-godišnjak su dovedeni pritvorskom nadzorniku, dok je protiv 38-, 39-, i 49-godišnjaka kaznena prijava podnijeta redovnim putem.

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

11 − eleven =