Skoro pola mlijuna kuna SSŠ Antuna Horvata

U srijedu 13. prosinca 2017. s početkom u 12:00 sati, održat će se u Ministarstvu poljoprivrede, svečano potpisivanje Ugovora o dodjeli bespovratnih sredstava srednjim školama za promociju i jačanje kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi 2017. Među dobitnicima sredstava je i Srednja strukovna škola Antuna Horvata, a ravnatelj Mirko Ćurić rekao je nešto više o samome natječaju

Osigurano je pet milijuna kuna za škole koje provode obrazovne programe u sektoru poljoprivrede, prehrane i veterine za projekte ulaganja u školska poljoprivredna gospodarstva i praktikume te povećanje dodane vrijednosti poljoprivrednim proizvodima škole ili školske zadruge.. Srednja strukovna škola Antuna Horvata prijavila je projekt pod nazivom Modernizacija i opremanje školskog poljoprivrednog dobra s pripadajućim  praktikumima, u cilju promocije  i jačanja kompetencija strukovnih zanimanja u poljoprivredi, uvođenjem novog strukovnog kurikuluma agrotehničar i promocijom poljoprivrednih zanimanja u školama Đakovštine i rubnih općina. Maksimalan iznos potpore iznosio je  500 tisuća kuna po školi, a odobrenim projektom Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata dodijeljena su sredstva u iznosu od 464 tisuće, 731 kune i 34 lipe.

Ovim projektom želi se modernizirati i opremiti školsko poljoprivredno dobro s pet moderno opremljenih praktikuma, a ciljna skupina su učenici škole kojima se ovim projektom osuvremenjuju kompetencije koje će steći tijekom školovanja uvodeći novi kurikulum za  zanimanje agrotehničar, ističe Ćurić te dodaje da bi nakon završenog srednjoškolskog programa oni bili konkurentniji na tržištu rada kao i za pokretanje vlastitih gospodarstava.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

3 × one =