Slavonci mirno ‘uplovili’ u Novu 2018.

Brojni Đakovčani su Novu 2018. godinu već tradicionalno dočekali na otvorenom. No za razliku od proteklih godina kada se doček u organizaciji Grada odvijao ispred zgrade Gradskog poglavarstva, ove je godine (kao uostalom i kompletan program „Adventa u Đakovu“) organiziran na novoobnovljenom trgu J. J. Strossmayera, gdje se okupilo nekoliko tisuća građana. U programu koji je počeo već u 21 sat nastupili su Bestman Band, Vox i Đerdani, a nakon čestitke gradonačelnika Marina Mandarića točno u ponoć okupljeni su mogli uživati i u spektakularnom vatrometu.

Ostatak noći i prvi jutarnji sati protekli su uglavnom mirno i hitne službe nisu imale većeg posla. Zabilježena je tek jedna prometna nesreća koja je, na sreću, prošla bez težih posljedica. Najviše posla tijekom jutra ipak su imali djelatnici gradskog komunalca Univerzala na raščišćavanju ‘tragova’ sinoćnjeg slavlja.

Na osječkom Trgu Ante Starčevića, gdje se okupilo nekoliko tisuća Osječana i njihovih gostiju, nastupili su Zvonko Bogdan sa svojim tamburašima te grupa Detour, a prve su čestitke uz vatromet okupljenima uputili gradonačelnik Ivan Vrkić i osječko-baranjski župan Ivan Anušić.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

4 × 4 =