,,Slovaci do Drlaku” 2. i 3. rujna

Matica slovačka Josipovac i SKUD „Braća Banas“ već četrnaestu godinu za redom organiziraju manifestaciju pod nazivom „Slovaci do Drlaku“ koja će ove godine biti održana 2. i 3. rujna 2022. „Slovaci do Drlaku“ je folklorna, etno – gastro i umjetnička manifestacija koja okuplja veliki broj sudionika i gledatelja, a započela je likovnom kolonijom koja je održana 21. kolovoza. Likovna kolonija se održava prije same manifestacije kako bi umjetnička djela sudionika kolonije te naše likovne grupe „Kontrast“ mogla biti izložena na samoj manifestaciji.

2. rujna 2022. predviđen je za nastup dječjih folklornih skupina te gastro-izložbenu ponudu, a program počinje u 19:00 sati. 3. rujna 2022. program će započeti Svetom misom u crkvi Sv. Mihaela, a nastaviti će se kulturno-umjetničkim programom, na kojem će se uz domaćine predstaviti i nekoliko kulturno umjetničkih društva iz Hrvatske, te gostujuće društvo iz Gata – Omiš. Na centralnoj manifestaciji očekuje se 350 sudionika, a oba dana manifestacije biti će obogaćena gastro–izložbenom ponudom. Manifestacija ove godine ima posebnu tematiku, a to je tradicionalna josipovačka pokladna maska Medvjedi koja je početkom ove godine uvrštena na popis zaštićenih nematerijalnih kulturnih dobara Republike Hrvatske.

Ovogodišnje aktivnosti Matice slovačke Josipovac organiziraju se uz naglasak na obilježavanje 30. obljetnice Saveza Slovaka u Republici Hrvatskoj koji je krovna organizacija za 15 Matica slovačkih koje djeluju u Republici Hrvatskoj.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

19 − seven =

Vrijeme danas