Slovaci sudjelovali na nekoliko manifestacija tijekom prošlog vikenda

U suradnji sa slovačkim kulturnim centrom Našice, članice Matice Slovačke Josipovca Punitovačkog sudjelovale su u subotu i nedjelju, 10. i 11. rujna uz Sloveniju, Mađarsku, Italiju, BiH, Poljsku Maltu, Belgiju i Slovačku – partnera festivala sa 11 izlagača i 9 čipkarskih centara Iz Hrvatske, na 26. Međunarodnom festivalu čipke u Lepoglavi na temu Čipka i Umjetnost. Josipovčanke su uz uz izložbeni prostor rukotvorina sudjelovale u scenskom programu ansambla iz Slovačke – Slovački svatovi. Na festivalu su se izložbenim prostorom rukotvorina predstavile i članice Matice Slovačke Jurjevca Punitovačkog.

Također, članovi SKUD-a Braća Banas i članovi tradicijske skupine Matice slovačke Josipovca Punitovačkog bili su u subotu dio 23. Večeri polesnjaka, slovačkog specijaliteta od krompira, u Markovcu Našičkom. U folklornom dijelu josipovački folkloraši su se predstavili atraktivnim plesovima. Članice tradicijske skupine Pajdaške pekle su polesnjak uz još sedam ekipa matica slovačkih.

Brzim i atraktivnim izvedbama slovačkih plesova odrasla folklorna skupina SKUD- Braća Banas Josipovca Punitovačkog u pratnji tamburaša predstavila se također, 11. rujna u Belišću na Međunarodnoj smotri folklora Manifestacije Belišćanska zlatna jesen. Tradicionalna je to manifestacija tradicije i običaja pod pokroviteljstvom Grada Belišća i Turističke zajednice na kojoj se u bogatstvu sadržaja odvija i Državno prvenstvo u kuhanju čobanca.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena.

5 × 3 =

Vrijeme danas