Sofija i Jozo proslavili 70 godina braka

Bračni par Sofija (1932.) i Jozo (1931.) Batorek iz Josipovca Punitovačkog, na Valentinovo su proslavili 70 godina bračnog zajedništva. Slavljenike su cvijećem iznenadili susjedi, a poslije su se slavljenicima pridružili i najbliži. Jozo je baš kao i prije 70 godina rezao tortu svojoj Sofiji, a potom je uslijedilo prisjećanja slavljenika.Vjenčali su se 14. veljače 1950. godine u u župnoj crkvi sv. Ladislava kralja u Punitovcima. Žive u Josipovcu, imaju troje djece, četvero unučadi i devetero praunučadi.

„Puno je to 70 godina našeg zajedništva. Glavno je da smo zajedno i molimo Boga da nas još ne rastavi. Nekada nas život nije mazio, bilo je i težih trenutaka i nedaća. Bilo je i oblaka i grmljavine s kišom, ali nama je uvijek opet zasjalo sunce i tako prođoše godine, ali bilo je puno, puno lijepih trenutaka u mom životu s mojim Jozom. Ružno se zaboravi, a ono lijepo, najljepše se pamti, ne zaboravlja”, nasmijano priča Sofija.

Jozo dodaje: „Nekada se nije slavilo Valentinovo, a eto mi smo u ljubavi, odanosti i poštovanju već 70 godina i pokazujemo današnjoj mladeži koja slavi Valentinovo, Dan zaljubljenih, da se može toliko biti zajedno, jer poslije zaljubljenosti i ljubavi dolazi odanost, zajedništvo, uživanje u obitelji i potomcima, a to je nešto najljepše“, istaknuo je Jozo Batorek, poljoprivrednik i samouki zidar, dok je Sofija svoj život posvetila obitelji i domaćinstvu.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

four − one =