Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo: Najbolji upisni rezultati od 2015 godine

U petak, 21. kolovoza započinju  prijave učenika u sustav i prijave obrazovnih programa u drugom krugu upisa u prve razrede srednje  škole. Prijave traju do 28. kolovoza, a objava rezultata je 1. rujna 2020. 

Srednja strukovna škola Antuna Horvata u ljetnom roku ostvarila je najbolji rezultat od 2016., ostvarivši 183 prijave od kojih je 180 učenika i učenica potvrdilo svoj upis. U prvom krugu s popunjena sva mjesta u zanimanjima Tehničar za računalstvo, Automehaničar, Elektroinstalater, Strojobravar, Kuhar, Frizer, Agrotehničar, Keramičar oblagač, CNC operater. Slobodnih mjesta ima u zanimanjima Fotograf, Strojarski računalni tehničar, Tehničar za mehatroniku, Pekar, Mesar, Soboslikar ličilac, Agroturistički tehničar, Fitofarmaceut, Stolar i Cvjećar.

U odnosu na prethodne godine primjetan je pojačan upis u trogodišnja zanimanja kao i u zanimanja Agrotehničar, što tumače pojačanim interesom na tržištu rada kao i sustavom stipendiranja strukovnih zanimanja. U drugom krugu upisa očekuju , kako navodi ravnatelj Mirko Ćurić, između 5 i deset učenika, iako će biti zadovoljni i sadašnjim rezultatom jer prošle je godine upisano 172 učenika tako da je ostvaren napredak brojem učenika i razrednih odjela, što je u današnjoj demografskoj situaciji iznimno veliki uspjeh

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

1 + eight =