Srednja strukovna škola u užem izboru za Najljepši školski vrt

 

 

Projekt “NAJLJEPŠI ŠKOLSKI VRTOVI” nastao je prema prijedlogu Obrazovnog programa Hrvatskoga radija. Podupiru ga Ministarstvo znanosti i obrazovanja, Ministarstvo zaštite okoliša, Ministarstvo poljoprivrede, Fond za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost i mnogobrojni darovatelji koji školama osiguravaju vrijedne nagrade.Među odabranim vrtovima koji ulaze u konkurenciju za nagradu Zlatnu povelju za Najljepši školski vrt – ove godine je Srednja strukovna škola Antuna Horvata, kaže ravnatelj Mirko Ćurić.

 

Članovi povjerenstva obišli su školu i školski vrt u srpnju ove godine i bili su vrlo ugodno iznenađeni onim što su vidjeli. Oduševljeni su bili parkom oko škole, u kojem ima 45 različitih vrsta drveća i grmlja, cvjetnjakom koji je maturalni rad učenica poljoprivredne struke, te hotelom za bubamare, kućicom za ptice, replikom đakovačke katedrale, sve nastalo u školskim radionicama.

 

Nakon obilaska povjerenstvo je zaključilo kako đakovačka strukovna škola pokazuje da se uz dobru volju i pozitivnu energiju mogu učiniti predivne stvari. Naredni posjet Povjerenstva Školi trebao bi biti ovih dana.

Čak i ako ne osvoje jednu od nagrada velika će stvar biti do sada provedeno u uređenju lijepoga perivoja i vrta u samom središtu grada, starog oko pola stoljeća, koji je među ostalim i draga uspomena mnogim Đakovčanima bivšim učenicima,  ali i jedna možda nedovoljno prepoznata vrijednost u srcu Đakova, zaključuje Ćurić

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

ten + nineteen =