SSŠ Antuna Horvata: Aktivnosti koje se moraju obaviti

Iako se u školama nastava odvija na daljinu, u strukovnim školama kakva je Srednja strukovna škola Antuna Horvata, postoje aktivnosti koje se moraju obaviti, prvenstveno iz područja poljoprivrede, nažalost bez učenika. U tijeku je sjetva na školskom poljoprivrednom dobru Ivandvor, gdje je u sklopu ekološke proizvodnje na više od 40 hektara ranije posijan pir, pšenica i uljana repica, a uskoro će se sijati ekološka bundeva.

Na školskom imanju u Trnavi, kupljenom prošle godine, proteklog vikenda su nastavnici škole dragovoljno, predvođeni voditeljem imanja Ivanom Išasegijem, poštujući sve propise, obavili podizanje vinograda od preko 1600 sadnica. Ovaj važan posao održen je u sklopu priprema za rad Regionalnog centra kompetentnosti iz područja Turizma i ugostiteljstva, u kojem je Srednja strukovna škola Antuna Horvata Đakovo partner Ugostiteljskoj školi iz Osijeka.

U objektu na ulazu u Trnavu bit će smješten regionalni centar za eno-gastronomiju, koji će biti opremljen sredstvima Europske unije, a škola već od ranije posjeduje značajnu opremu za proizvodnju vina, nabavljenu sredstvima Ministarstva poljoprivrede Republike Hrvatske. Ovaj će centar, osim edukativne uloge imati važnu gospodarsku funkciju, kao i funkciju revitalizacije potencijala trnavačkog kraja. Osim u Trnavi Regionalni centar kompetentnosti razvijat će se i u prostorima škole gdje će se urediti praktikumi u kojima će razvijati tradicijska kuhinja našega kraja.

Pogoci: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

1 × 4 =

Vrijeme danas