SSŠ Antuna Horvata Đakovo partner Regionalnog centra kompetentnosti

Srednja strukovna škola Antuna Horvata iz Đakova partner je Regionalnog centra kompetentnosti (RCK) Ugostiteljsko-turističke škole Osijek u projektu VirtuOS – uspostava regionalnih centara kompetentnosti u turizmu I ugostiteljstvu. U sklopu projekta dobit će suvremenu opremu za praktikum slastičarstva, u ladanjskoj kući na Poljoprivredno-školskom imanju u Trnavi opremit će se kušaonica vina, a nastavnici će se usavršavati na relevantnim gastronomskim I enološkim akademijama u Europi te će sudjelovati u izradi udžbenika iz slastičarstva za sve tri godine školovanja. Danas je, 8. prosinca, u prostoru škole prikazana izrada slatkog suvenira Đakova – Haibelove praline, što je ujedno i najava opremanja slastičarskog praktikuma te izrade novih obrazovnih programa, najavio je ravnatelj đakovačke Strukovne škole prof. Mirko Ćurić.

Ćurić je rekao što za đakovačku Strukovnu školu znači realizacija projekta.

O projektu je za naš radio nešto više rekao voditelj Regionalnog centra kompetentnosti Ugostiteljsko-turističke škole Andrej Kristek.

Osim ugostiteljstva, s đakovačkom školom se želi ostvariti partnerstvo i kroz poljporivredu.

Današnji program u Srednjoj strukovnoj školi Antuna Horvata nastavljen je u Trnavi obilaskom Poljoprivredno-školskog imanja i ladanjske kuće u kojoj će se opremiti kušaonica vina gdje će se moći vidjeti cijela proizvodnja vina od vinograda do prezentacije.

Hits: 0

Podijeli

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

sixteen + 3 =